Als je JavaScript activeert, kun je optimaal genieten van je bezoek aan deze website, zonder lastig gevallen te worden door irritante foutmeldingen. De meeste moderne webbrowsers bieden een ingebouwde ondersteuning voor JavaScript.

Nieuws

Inschrijfduur en inkomen het belangrijkst bij reageren op huurwoning

Uit onderzoek blijkt dat woningzoekenden niet altijd goed weten hoe de toewijzing van sociale huurwoningen werkt. Inschrijfduur en inkomen zijn de belangrijkste criteria wanneer u reageert op een woning. De corporatie kijkt niet of u in het verleden vaak heeft gereageerd, dat speelt geen rol. In de gemeente Krimpenerwaard kunt u met een inschrijfduur vanaf een jaar bij actief reageren binnen acht maanden een woning hebben. Maakt het u niet uit waar en hoe u woont, dan maakt u met een kortere inschrijfduur ook al kans. Heeft u specifieke woonwensen, dan kan het langer duren.

Het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector deed onderzoek onder ruim 1650 woningzoekenden. Uit dat onderzoek blijkt dat een groot deel van de woningzoekenden vaak reageert op beschikbare woningen, terwijl ze geen verhuisplannen hebben. Het misverstand is dat vaak reageren meeweegt in een toekomstige toewijzing. Dat klopt niet. De corporatie kijkt naar inschrijfduur en naar het inkomen bij het toewijzen van een woning. De regels hiervoor staan in de Woningwet en gemeentelijke spelregels; de corporatie voert uit.

Alle inkomensgroepen goed bedienen
Woningzoekenden die inloggen bij Wonen in de Krimpenerwaard, krijgen díe woningen te zien waarvoor ze met hun inkomen kans maken. De hoogte van het inkomen bepaalt tot welke huurprijs iemand in aanmerking komt voor een woning. QuaWonen probeert alle inkomensgroepen goed aan een woning te helpen. Daarom stuurt de corporatie in haar beleid op voldoende woningen in verschillende huurprijsklassen. Het is helaas moeilijk te beïnvloeden welke woningen elk jaar beschikbaar komen. 

Huisvesten urgenten
QuaWonen huisvest al jaren vergunninghouders en mensen met een medische indicatie, psychiatrische patiënten die van een instelling naar een sociale huurwoning verhuizen en mensen die moeten verhuizen door stadsvernieuwing. Het gaat om een beperkt aandeel van alle verhuringen, 20 tot 30%. Om toch te bewaken dat regulier woningzoekenden voldoende kans maken op een schaarse sociale huurwoning, maken we afspraken met de gemeente over de toewijzing aan urgenten.  

Meer weten?
Woningzoekenden die vragen hebben, kunnen contact opnemen met de Klantenservice van QuaWonen via info@quawonen.com of 088-7996636.

Geplaatst op: 06 november 2017
Laatst gewijzigd: 06 november 2017 10:15