Als je JavaScript activeert, kun je optimaal genieten van je bezoek aan deze website, zonder lastig gevallen te worden door irritante foutmeldingen. De meeste moderne webbrowsers bieden een ingebouwde ondersteuning voor JavaScript.

Nieuws

Digitaal inkomensverklaring toevoegen biedt voordelen

Een woning toewijzen kan sneller. Daarom kunt u voortaan alleen nog op een woning reageren als u uw inkomensverklaring digitaal heeft toegevoegd. De maanden februari en maart zijn bedoeld om hier aan te wennen.

Digitaal toevoegen van de inkomensverklaring zorgt ervoor dat corporaties woningen sneller kunnen toewijzen. De corporatie kan een woningzoekende namelijk meteen voorstellen om de woning te bezichtigen, en niet pas na het inleveren en beoordelen van alle vereiste documenten.  

Een sneller proces geeft de nieuwe huurder ook meer kans om afspraken met de vertrekkende huurder te maken over overname van spullen. Ook vertrekkende huurders vinden het vaak fijn als ze nog spullen kunnen overdragen. Deze wens van zowel nieuwe als vertrekkende huurders horen de corporaties regelmatig in klantonderzoeken en van huurdersorganisaties.  

Uitzondering
Er zijn woningzoekenden die in het lopende jaar een hoger of lager inkomen hebben dan op de inkomensverklaring vermeld staat. Voor hen zullen de Krimpenerwaardse corporaties bij de toewijzing van een woning alsnog aanvullende inkomensspecificaties moeten vragen. 

Inschrijven kan wel zonder digitaal toegevoegde inkomensverklaring
Bij inschrijving is het digitaal toevoegen van de inkomensverklaring nog niet verplicht. Wel krijgen nieuwe woningzoekenden een melding dat een actuele inkomensverklaring nodig is om te kunnen reageren op een woning.  

Meer informatie
We kunnen ons voorstellen dat het voor sommige huurders in het begin lastig is om hun inkomensverklaring digitaal toe te voegen. U kunt dan een beroep doen op de corporatie bij u in de buurt voor extra ondersteuning. Bekijk ook de handleidingen die we voor u hebben gemaakt:


HANDLEIDING UPLOADEN INKOMENSVERKLARING BIJ INSCHRIJVEN


HANDLEIDING UPLOADEN INKOMENSVERKLARING BIJ REAGEREN


U vindt deze handleidingen ook in menu Spelregels.

 

 

Geplaatst op: 25 januari 2018
Laatst gewijzigd: 26 januari 2018 16:10