Als je JavaScript activeert, kun je optimaal genieten van je bezoek aan deze website, zonder lastig gevallen te worden door irritante foutmeldingen. De meeste moderne webbrowsers bieden een ingebouwde ondersteuning voor JavaScript.

Nieuws

Phishing berichten in omloop

Trap er niet in: een onbekende partij stuurt sms-berichten en e-mails met het verzoek om uw inschrijving bij WoningNet te verlengen. In het bericht staat dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen. Wij adviseren u dringend om de mail meteen te verwijderen en de zender te blokkeren en/of op de zwarte lijst te zetten!

Hoe zien de phishing berichten eruit?

Zie hieronder de tekst van de phishing sms en mails:

 

Smishing

Wonen in de Krimpenerwaard stuurt geen sms berichten en ook geen verlengingsverzoek voor WoningNet. 
De onbekende partij die u de sms heeft gestuurd, is erop uit om toegang te krijgen tot uw bankrekening. Dit heet smishing (een samenvoeging van sms en phishing). Phishing is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden naar een valse website gelokt, waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven

E-mail
Er blijkt ook een e-mail rond te gaan met daarin hetzelfde verzoek als de sms om de verlengingskosten te betalen. De mail begint zonder de juiste aanhef, de WoningNet regio wordt niet genoemd, heeft spelfouten in de tekst en een verkeerd factuurnummer.

Zie hieronder de tekst van de phishing e-mail:

Geachte Heer/Mevrouw #surname#,

U heeft een inschrijving bij WoningNet.

Over 2 weken verloopt uw inschrijving.
Uw inschrijving verlengen wij met een jaar als u de verlengingskosten van €8,00 betaalt.
U kunt betalen via iDEAL.
Via de onderstaande link word u automatisch doorverwezen naar onze betaalpagina.

WoningNet-verlengingskosten

Uw factuurnummer is SRA-00368246


Fraudehelpdesk
Heeft u toch op de link in het bericht geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. Lees op de website van de Fraudehelpdesk welke stappen u nog meer kunt ondernemen.

Vragen?
Heeft u vragen over dit bericht of twijfelt u aan de echtheid van een e-mail over het verlengen van uw inschrijving? Neem dan contact met ons op via info@wonenindekrimpenerwaard.nl

 

Geplaatst op: 26 november 2020
Laatst gewijzigd: 26 november 2020 12:40