Als je JavaScript activeert, kun je optimaal genieten van je bezoek aan deze website, zonder lastig gevallen te worden door irritante foutmeldingen. De meeste moderne webbrowsers bieden een ingebouwde ondersteuning voor JavaScript.

Nieuws

Inschrijfduur en inkomen het belangrijkst bij reageren op huurwoning

Uit onderzoek blijkt dat woningzoekenden niet altijd goed weten hoe de toewijzing van sociale huurwoningen werkt. Inschrijfduur en inkomen zijn de belangrijkste criteria wanneer u reageert op een woning. De corporatie kijkt niet of u in het verleden vaak heeft gereageerd, dat speelt geen rol. Hoe specifieker uw woonwensen, hoe langer het kan duren voordat u een nieuwe woning heeft.

Uit onderzoek van het KWH blijkt dat veel woningzoekenden vaak reageren op woningen, ook als ze geen concrete verhuisplannen hebben. Zij denken - ten onrechte - dat vaak reageren ervoor zorgt dat je in de toekomst hoger op de lijst komt. Dat is een misverstand. 

De corporatie kijkt alleen naar inschrijfduur en naar het inkomen bij het toewijzen van een woning. De regels hiervoor staan in de Woningwet en gemeentelijke spelregels.

Wanneer u inlogt op deze website, krijgt u díe woningen te zien waarvoor u met uw inkomen kans maakt. De hoogte van het inkomen bepaalt tot welke huurprijs u in aanmerking komt voor een woning.

Meer weten?
Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact op met de corporatie bij u in de buurt. 

Geplaatst op: 13 januari 2020
Laatst gewijzigd: 13 januari 2020 11:33