Als je JavaScript activeert, kun je optimaal genieten van je bezoek aan deze website, zonder lastig gevallen te worden door irritante foutmeldingen. De meeste moderne webbrowsers bieden een ingebouwde ondersteuning voor JavaScript.

Reageren op een woning

Via deze website ziet u de beschikbare huurwoningen in de Krimpenerwaard. Om te kunnen reageren, moet u ingeschreven zijn en een actuele inkomensverklaring hebben toegevoegd. U logt in met uw persoonlijke inschrijfgegevens!

U kunt op maximaal twee woningen reageren. U ziet dan meteen hoeveel reacties er op dat moment al zijn en op welke plaats u op dat moment staat. Dit kan natuurlijk nog veranderen als er ná u nog andere mensen reageren. Zodra de toewijzing van de woning(en) is afgerond, kunt u weer op nieuwe woningen reageren.  

Voldoet u niet aan de voorwaarden voor de woning, dan krijgt u een melding zodra u reageert. Het heeft in dat geval weinig zin om op de woning te reageren.

Inkomensgrens

Bij elke woningadvertentie staat welke voorwaarden er gelden voor het inkomen. We gaan er vanuit dat de inkomensverklaring die u heeft toegevoegd, actueel is. Wij controleren dit altijd voordat u eventueel de woning kan bezichtigen.

Het kan zijn dat uw inkomen - door welke reden dan ook - afwijkt van het inkomen op de inkomensverklaring. In dat geval mag de corporatie bij bestaande woningen ook een woning toewijzen op basis van het huidig inkomen. Maar dan hebben wij nog steeds de inkomensverklaring van u nodig. 

Bij een woningaanbieding vraagt de corporatie ook om aanvullende gegevens, waaronder een verhuurdersverklaring en een uittreksel van de Basisregistratie Personen. Een verhuurdersverklaring is een document van uw huidige verhuurder, waarin vermeld staat of u een goed huurder geweest bent en/ of er in de afgelopen twee jaar sprake was van huurachterstand of overlast.

Een uittreksel van de Basisregistratie Personen kunt u digitaal aanvragen bij de gemeente waar u woont. Zonder dit uittreksel kunt u de woning niet gaan bekijken.  

Extra voorwaarden om te reageren
Soms staan er in een advertentie van een woning extra voorwaarden. De woningzoekenden die aan alle voorwaarden voldoen, maken meer kans op de woning dan anderen.

Deze voorwaarden bekijken we elk jaar opnieuw en worden vastgesteld door woningcorporaties en gemeente samen.

Voorbeelden zijn:

·       Voorrang voor senioren (leeftijd 65 jaar en ouder)

·       Voorrang voor grote gezinnen met een minimaal aantal gezinsleden

·       Voorrang voor jongeren, bijvoorbeeld tot 23 jaar

·       Voorrang voor mensen met een lichamelijke beperking

·       Voorrang voor mensen die een sociale huurwoning in de Krimpenerwaard achterlaten.

·       Urgentie geeft geen voorrang.