Als je JavaScript activeert, kun je optimaal genieten van je bezoek aan deze website, zonder lastig gevallen te worden door irritante foutmeldingen. De meeste moderne webbrowsers bieden een ingebouwde ondersteuning voor JavaScript.

Woningaanbod

1. Hoe vaak mag ik reageren?
Elke dag kan er nieuw woningaanbod zijn. Per keer kunt u op maximaal twee woningen reageren.

2. Wat betekent vrije verhuur?
Voor woningen die aangeboden worden in de vrije verhuur, gelden geen voorwaarden. Iedereen kan reageren. Ook de volgorde van toewijzing ligt niet vast. Deze wordt per woningadvertentie bepaald.
Er is ook geen sluitingstermijn om te reageren. Pas als de woning verhuurd is, is deze niet meer zichtbaar op de website.

3. Als ik de eerste kandidaat ben voor een woning, wat gebeurt er dan?
De corporatie neemt contact met u op. Meestal ontvangt u binnen een week na het einde van de reactietijd bericht. U hoeft zelf geen actie te ondernemen.

4. Kan ik tegelijkertijd meerdere woningen aangeboden krijgen?
Nee, u kunt maar één woning per keer aangeboden krijgen.
U kunt uw voorkeur aangeven wanneer u reageert. Eindigt u voor twee woningen op de eerste plaats, dan krijgt u de woning van uw voorkeur aangeboden. De andere woning wordt dan aangeboden aan de eerstvolgende kandidaat. Weigert deze kandidaat, en heeft u de aangeboden woning ook geweigerd, dan krijgt u alsnog de woning van uw tweede voorkeur aangeboden.

5. Ik heb een woning aangeboden gekregen. Kan ik dan toch op het nieuwe woningaanbod reageren?
Ja dat kan. Maar als u voor die woning op de eerste plaats eindigt, krijgt u de woning niet aangeboden zolang u de andere aanbieding nog heeft.

6. Mag ik een woning weigeren?
Ja dat kan. Dit heeft geen gevolgen voor uw inschrijving, u kunt blijven reageren.
Heeft u een urgentieverklaring, dan kan een weigering van een aangeboden woning wel gevolgen hebben.